"ЗЛАТЕН РОЖЕН" ЕООД

    С фирма Златен Рожен сe инвестира в закупуването на механа в с. Рожен. Механа “Рожен” се намира в село Рожен, което е разположено в непосредствена близост до Роженския манастир и на 6 километра от град Мелник като на нейно място се изгради новият бутиков тризвезден хотел Златен Рожен. Районът е известен с мекия си климат, многобройните слънчеви дни и чистия въздух, които са гаранция за пълноценния отдих на нашите гости. На първото ниво на хотела се намира уникална дегустационна зала, в която професионални сомелиери и клиенти могат да извършват дегустации на вина собствено производство.В механата, разположена на второто ниво, аранжирана в типичен за мелнишкия регион старобитен стил с капацитет от 130 места, предлагаме вкусни специалитети от българската национална кухня и богат асортимент от напитки и вина, произведени от собствени лозови масиви.

    Третият етаж на комплекса обхваща 12 луксозни двойни стаи и един апартамент, които съчетават уют и комфорт. Хотелът разполага с интернет, кабелна телевизия, телефон и паркинг.

    Като се имат впредвид хълмистите терени, сравнително бедните почви, високите годишни температури и сухият климат ние създадохме лозов масив от 180 дек.в землището на село Капатово, местноста Костов андък.Тези условия като цяло определят сортовете, които могат да се отглеждат - изключително червени сортове. Разпространени са Мерло, Каберне Совиньон изключително актуалният в момента сорт Сира и емблематичният за района от дълбока древност сорт Широка Мелнишка Лоза. Като цяло червените вина от този район са с южен характер - наситен цвят, интензивен сортов аромат, висока плътност, богати на танини и значителен потенциал за многогодишно отлежаване.

    Фирмата също така инвестира и в изграждането на своя собствена винарска изба.Винарска изба „Златен Рожен” е ,разположена в село Капатово на 20 км южно от град Сандански и на 19 км от Рожен.Изградена е на площадка в близост дособствените лозови масиви. Специализирана е в производството на червени, бели вина и розе. Годишно във винарната се приемат и преработват около150 тона грозде. Използвайки традициите във винарството в комбинация с изключителния тероар, даващ така специфичните за района аромати и вкусове, ние можем да предложим едни качествени, атрактивни и запомнящи се вина, които да покрият растящите изисвания на любителите на хубавото българско вино.Избата разполага и с обособена хотелска и търговска част.

    Хотелската част се състои от няколко стаи оборудвани с всички удобства за максимален комфорт на нашите гости и ресторант предлагащ богатството и разнообразето на националната ни кухня.

    Специално изградената търговската част се състои от централно фоайе, винен магазин и дегустационна зала (винен бар) разположена на втория етаж.Тук ценителите на хубавото вино ще могат да се насладят на комбинацията от висококачесвени вина , подбрани дивечови деликатеси , прекрасна гледка и уют , които ще оставят незабравимо усещане.

    За повече информация: www.zlatenrozhen.bg

Назад